Šie produkti ir īpaši svarīgi sievietes veselībai, matiem un ādai
Veselība

Šie produkti ir īpaši svarīgi sievietes veselībai, matiem un ādai

Pienākumu un aizņemtības dēļ mēs, sievietes, bieši ignorējam veselības problēmas. Nereti mēs domājam, ka ārsti palīdzēs mums atrisināt jebkuru problēmu. Bet ārsti ir bezspēcīgi atjaunot to, kas ir ticis iznīcināts ik dienu, gadu laikā.

Sievietēm un vīriešiem ēšanas paradumi var atšķirties. Sievietēm tie var mainīties atkarībā no dzīves perioda, kurā viņas atrodas. Turpmāk tekstā būs norādīti produkti, kuri ir jāiekļauj ikdienas ēdienkartē, lai saņemtu pilnvērtīgu uzturu:

Pākšaugi

Tie ir lielisks olbaltumvielu avots un stur maz tauku. Kā arī nodrošina organismu ar dzelzi, šķiedrvielām un ogļhidrātiem. Pākšaugi novērš gremošanas problēmas un uzlabo zarnu trakta darbību. Šķiedras, ko satur pākšaugi palīdz stabilizēt paaugstinātu asinsspiedienu.

Zaļie dārzeņi

Savā ēdienkartē noteikti iekļaujiet zaļos lapu dārzeņus, tādus kā salāti, kāposti, spināti. Šie produkti bagātīgi satur dzelzi, olbaltumvielas un šķiedrvielas, kā arī satur maz kaloriju. Brokoļi un pākšu pupas satur vitamīnu C, K un minerāļus – magniju.

Krešu salāti satur kalciju, hloru un sēru. Lieliski palīdzes sievietēm, kurām ir hipertonija. Zaļo dārzeņu lietošana uzturā samazina risku saslimt ar diabētu, tie palīdz uzkrāt dzelzi organismā, un palīz izvadīt toksīnus, līdz ar ko Jūsu aknas strādās labāk.

Āboli

Āboli ir lielisks šķiedrvielu avots, uzlabos zarnu trakta darbību.

Palīdz izvairīties no aizcietējumiem un uzlabo gremošanas sistēmas darbību.

Paralēli āboliem edienkartē noteikti jāiekļauj: citrusaugļi, persiki, papaija, plūmes, mandeles un rozīnes.

Zivis

Īpaši sardīnes, lasis, siļķe un skumbrija. Tās visas ir bagātas ar taukskābēm omega-3. Omega-3 atbild par sirds – asinsvadu veselību. Kā arī zivis satur D vitamīnu, kurš uzlabos kaulu veselību. Savā ēdienkartē vēlams zivis iekļāut 2 – 3 reizes nedēļā. Grūtniecības vai, ja barojat bērnu ar krūti, periodā maksimāli pieļaujams ir divas porcijas nedēļā.

Jogurts

Jogurts ir bagātīgs kalcija, cinka, kālija, olbaltumvielu un vitamīnu B6 un B12 avots. Uzlabo gremošanas sistēmas darbību un uztur kaulu veselību. Ieteicams izdzert trīs krūzītes jogurta dienā.

Sarkanie augļi, ogas

Zemenes, avenes, kazenes, brūklenes un mellenes. Tās satur daudz viatmīna C un follijskābes, kura dot mūsu organismam antioksidantus. Kā arī satur flavonoīdus, kuri uzlabo redzi un sirds veselību. Brūklenes palīdzēs izvairīties no urīnceļu slimībām un infekcijām.

Banāni

Banāni satur kāliju, kā lietošanas rezultātā, tiek kontrolēts asinsspiediens. Banāni arī satur vitamīnu B6, kurš uzlabos matu un ādas veselību.

Olas

Olas lietojiet uzturā katru dienu. Satur ļoti daudz vērtīgu barības vielu, olbaltumu, vitamīnus A, B2, D un dzelzi.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt