Celulīts ir funkcionāls un estētisks traucējums, ļoti izplatīts sievietēm. Tas skar ādu un zemādas audus – īpaši sēžamvietas, augšstilbu, un vēdera rajonā. Diēta, kura savienota ar fiziskām aktivitātēm, masāžu un skrubēšanu – šie ir labākie veidi, lai cīnītos ar celulītu.
Lai gan dzeramais ūdens nav pārtika, bet tas ir lielisks līdzeklis, lai samazinātu celulītu. Mitrināšana vajadzīga, lai iegūu veselīgu ādu un novērstu celulītu.
Augļi satur gan daudzus svarīgus vitamīnus un šķiedrvielas, gan vairākums no tiem satur daudz šķidruma. Kā arī tiem ir maz kaloriju, kas palīdzēs tievēt un novērst celulītu. Banāni, kivi un mellenes ir vieni no ieteicamākajiem, lai iegūtu lielisku rezultātu.
Šie produkti paaugstina kolagēna līmeni ādā. Rezultātā āda kļūst elastīgāka, saglabājas tvirta un gluda. Lielisks vitamīna C avots ir apelsīni, saldais pipars, zemenes un ananāss.
Tie mūsu organismu apgādā ar vētīgiem vitamīniem, minerāliem un šķiedrvielām. Augstais šķiedrvielu saturs palīdz jums kontrolēt svaru. Graudi satur veselīgos taukus, kuri uzlabos ādas stāvokli. Īpaši tiek rekomendētas linsēklas, brūnie rīsi un sezama sēklas.
Šie produkti palīdzēs izvadīt no organisma lieko šķidrumu, līdz ar ko samazināsies tūska. Šķidruma uzkrāšanās organismā var radīt celulītu. Daži produkti: arbūzi, melone, ananāss, gurķi, sīpoli un citi.
Taukskābes uzlabo ainsvadu veselību līdz ar ko uzlabojas arī asinsrite. Tādā veidā celulīts samazinās. Omega-3 sastopams lasī, sardīnēs, olīveļļā un riekstos. Omega-6 atrodams linsēklu eļļā.
Lapu salāti, pētersīļi, rukola satur antioksidantu luteīnu. Palīzēs mitrināt ādu, uzlabos tās elastību, uzlabos arī kopējo ķermeņa veselību un samazinās celulītu.