Produkti smadzeņu darbības uzlabošanai un imunitātes stiprināšanai.
Noderīgi

Produkti smadzeņu darbības uzlabošanai un imunitātes stiprināšanai.

Rudens ir laiks, kad ikvienam ir jāstiprina imunitāte, jo apkārt klejo daudz dažādu vīrusu. Lai stiprinātu imunitāti, saglabātu un uzlabotu veselību, kā arī uzlabotu smadzeņu šūnu un pelēkās vielas darbību, jāpabaro gan ķermeņa, gan smadzeņu šūnas. Produkti, kas būtu jāēd ikvienam, lai uzlabotu smadzeņu darbību un uzlabotu imunitāti.
Gan jau daudzi no mums zina, ka bieži vien saslimstam brīžos ,kad mūsu nervu sistēma ir noslogota. Visas slimības mums “pieķeras”, jo mūsu imunitāte ir pasliktināta.

Kviešu klijas, zaļie zirņi, banāni, āboli, munga pupiņas – šie produkti stiprina un nomierina nervu sistēmu, kā arī dod možumu. Kviešu klijas vislabāk lietot, dzerot to tēju. Banānus un ābolus ēst kā uzkodas, bet dārzeņus un pupiņas lietot ikdienas ēdienreizēs.

Mandeles, valrieksti, vīģes un sezama sēklas – aktivizē smadzeņu šūnas, paātrinot un uzlabojot atmiņu. Šie produkti tiek uzskatīti par īstu barību smadzenēm. Lai gūtu lielāku labumu, lietojiet šos produktus vienus pašus, nevis sajaucot ar citiem ēdieniem.

Mencu aknu eļļa, ķirbji, burkāni, apelsīni, papaijas – šajos produktos esošie karotīni un riboflavīns uzlabo organisma spējas cīnīties ar slimībām. Var uzskatīt, ka šie produkti veicina spēcīgākas imunūnsistēmas veidošanos. Mencu aknu eļļu lieto kā pārtikas piedevu, bet augļus – ēd tāpat, savukārt dārzeņus – parastās ēdienreizēs.

Pilngraudu milti, munga pupiņas, pākšaugi, sarkanās lēcas, brūnie rīsi un kokosrieksti – uzlabo koordināciju starp smadzenēm, nervu impulsiem un muskuļiem. Munga pupiņas ir mazas, olveida formas, zaļā krāsā. Minētos produktus lieto ēdienreizēs, bet kokosriekstu skaidiņas var pievienot salātiem.

Svaigi kāposti, burkāni, kukurūzas graudi, āboli, ķirbji un sarkanās bietes – pastiprina nervu impulsus, palīdz ķermenim kļūt spēcīgākam, kā arī saglabā organisma funkcijas optimālā līmenī. Dārzeņus lieto salātos, ēd maizi no kukurūzas miltiem, bet ābolus tāpat pagrauz starp ēdienreizēm.

Smilšērkšķi, medus, ķiploki, citrusaugi- visi šie produkti uzlabo imunitāti, jo tajos ir ļoti daudz “C” vitamīnu. Smiltsērkšķi ir efektīvs imūnsistēmas stiprināšanas līdzeklis, jo tajos ir ļoti liela “C” vitamīna koncetrācija.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt