Lai saglabātu ādas veselību un elastību organismam nepieciešamas pārtikas produktos sastopamās taukskābes. Tās piedalās smadzeņu metabolismā un ķīmiskajās reakcijās, nervu impulsu pārraidē. Kopā ar olbaltumvielām un ogļhidrātiem savienojumi ir celtniecības materiāls matu šūnām, nagiem un muskuļiem. Ir pierādīta transtaukskābju bīstamība- tās var provocēt onkoloģiskas saslimšanas, agrīnu infarktu vai insultu. Bet dietologi iesaka neizvairīties nodabīgajiem taukiem, kas sastopami pārtikas produktos. Veselības saglabāšanai svarīgi ievērot līdzsvaru, mērenību un dažus noteikumus ēdiena pagatavošanā.
Dažādās koncentrācijās tauki satopamas ikvienā dzīvnieku valsts izcelsmes produktā. Sadaloties tie veido taukskābju molekulas- galveno enerģijas un vitalitātes avotu. Tās ir svarīga asinsvadu sieniņu, smadzeņu membrānu un muskuļu šķiedru sastāvdaļa. Pārpalikums uzkrājas kā tauku rezerves.
Dietologi brīdina, ka tauku daļai ikdienas uzturā jābūt ne vairāk kā 30%. Pārmērības pārvēršās liekajos kilogramos un centimetros jostasvietā.