Visticamāk, jūs pat nenojaušat, ka jūsu virtuvē, plauktā ar garšvielām atrodas tējas un zālītes, kuru labās īpašības var pielīdzināt ārstnieciskajiem preparātiem. Šajā rakstā mēs pastāstīsim par piecām izplatītākajām garšvielām, kuras ar medus palīdzību var atbrīvot jūs no desmitiem slimību.
Āzijas zemēs jau sen ir zināms, ka šī brīnišķīgā garšviela efektīvi pazemina cukura līmeni asinīs un spēj izārstēt vīrusu slimības, kuru vidū ir arī gripa un saaukstēšanās.
Ļoti noderīga garšviela, kas palīdz gremošanas sistēmai un novērš galvassāpes, pat migrēnu.
Cīnās ar dažādiem iekaisuma procesiem organismā un paātrina brūču sadzīšanu. Kurkuma palīdz normalizēt sirds – asinsvadu sistēmas darbību un smadzeņu darbību.
Šī aromātiskā garšviela novērš trombu veidošanos un efektīvi attīra asinsvadus. Kardamons attīra organismu no toksīniem un šlakvielām.
Ne velti šo produktu uzskata par visvērtīgāko uz planētas. Medus ļoti labvēlīgi ietekmē cilvēka organismu un stiprina imunitāti.
Šis dzēriens jau sen ir zināms ar savām sviedrējošajām īpašībām. Tā pagatavošanai aplejiet divas ēdamkarotes žāvētu liepziedu ar verdošu ūdeni. Uzliekat krūzei šķīvīti un ļaujiet ievilkties 20 minūtes. Dzeriet katru dienu divas krūzes.
Šī tēja kalpo pret paaugstinātu temperatūru. Divas ēdamkarotes sasmalcinātu upeņu lapu aplejiet ar 500 ml verdoša ūdens un ļaujiet ievilkties 30 minūtes. Dzeriet 3 – 4 reizes dienā. Tējai pievienojiet 1 tējkaroti medus vai svaigas upenes ar cukuru.
Saglabājiet šīs receptes un noteikti padalieties ar saviem draugiem. Atcerieties, ka tējas kalpo kā palīglīdzeklis. Ja nejūtieties labi, noteikti vēršaties pie sava ģimene ārsta.
Lai jums laba veselība!