Ķirbis ir ne tikai rotājums Helovīna svētkos vai deserts. Ķirbis ir pieejams visu gadu, bet vairak tieši ir pieejams rudens sākumā.
Ķirbis ir viens no veselīgākajiem produktiem, kuru jūs varat ieviest savā ēdienkartē. Kad laiks kļūst vēsāks, ķirbis ir lielisks ķermeņa “sildītājs' no iekšpuses. Jo ķermenis siltāks, jo stiprāka imūnsistēma un tā veiksmīgāk cīnās ar vīrusiem un baktērijām, lai jūs neslimotu.
Karotinoīdi – tie ir fitoķīmiski savienojumi, kuri ir svarīgi jūsu redzei. Kā arī tie uzlabo sejas ādas krāsu un pasargā no vēža.
Ja esat fiziski aktīvs, vai plānojat sākt sportot, lietojiet uzturā ķirbi, tas ir lielisks enerģijas avots, mazina nogurumu un uzlabo rezultātus sportā.
Lietojiet ķirbi visu gadu, ne tikai rudenī!
Gatavojiet ķirbju sulu – tā ir mēreni saldena, bagātīga un ļoti piesātināta.
Spilgto piesātināto ķirbja krāsu piedod karotinoīdi.
Ķirbis ir ļoti sātīgs, tāpēc nav jālieto daudz, lai justu sāta sajūtu.
Tāpēc var lietot ķirbju sulu, kuru jūs varēsiet uzņemt vairāk, līdz ar ko ,vairāk uzņemsiet vērtīgās vielas. Lai radītu piesātinātāku sulu, variet ķirbju sulai pievienot citus dārzeņus un augļus.
Tā uzlabo imūnsistēmas darbību, par cik satur vitamīnu C
Uzlabo elpceļu veselību un pasargā no brīvajiem radikāļiem
Stiprina kaulus un zobus
Dabīgs līdzeklis rīta nelabumam
Uzlabo gremošanas sistēmas darbību, atbrīvo organismu no toksīniem
Stabilizē nervu sistēmas darbību
Veselīga nierēm un aknam
Sagrieziet ķirbi(svaigu) mazos gabaliņos un ar sulu spiedes palīdzību iegūstiet ķirbju sulu. Pievienojiet citas sastāvdaļas(receptes zemāk!).
Sula acu veselībai, jo satur karotinoīdus un vitamīnu A.
Ļoti vienkārša recepte – sulu no puses maza ķirbja sajauc ar pienu pēc jūsu izveles(var arī kokosriekstu pienu, kazas pienu). Pievienojiet 1/4 tejkarotes kurkumas pulvera un 1/4 tējkarotes kanēļa pulvera. Sajaukšanai var izmantot putotāju, tad būs sula ar putām.
Ķirbis sniedz lielu ieguldījumu Jūsu veselībā, tapēc saciet to lietot jau šodien!