Dārzeņu ragū ar ķirbi un sēnēm.  Šī recepte var kalpot kā lieliska gavēņa maltīte!
Receptes

Dārzeņu ragū ar ķirbi un sēnēm. Šī recepte var kalpot kā lieliska gavēņa maltīte!

Šī recepte var kalpot kā lieliska gavēņa maltīte!

SASTĀVDAĻAS

    400g svaiga ķirbja mīkstuma (bez mizas)
  • 400g šampinjonu
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 t.k. piparu maisījuma
  • 400g tomātu (vai 2 ē.k. tomātu pastas)
  • 1 neliels čili pipars
  • 1 lauru lapa
  • 2 ē.k. sasmalcinātu pētersīļu
  • 2-3 ē.k. augu eļļas
  • 1 t.k. cukura
  • sāls un melnie pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Visus dārzeņus noskalo un sagriež: ķirbi un burkānu – kubiņos, sīpolu – ceturtdaļ gredzenos, sēnes – četrās daļās, ķiploku un aso piparu – smalki sakapā.
  • Tomātus noblanšē (pusminūti tur verdošā ūdenī, tad liek aukstā ūdenī), nomizo un smalki sagriež.
  • Dziļā pannā uz vidējas uguns uzsilda eļļu, pievieno sīpolu un burkānu, maisot apcep aptuveni 10 minūtes līdz dārzeņi mīksti.
  • Pievieno sēnes, apcep vēl 10 minūtes vai kamēr iztvaiko ūdens.
  • Pieber pannā piparu maisījumu, sakapāto čili piparu, ķiploku un lauru lapu.
  • Gatavo visu kopā ne ilgāk kā minūti, pēc tam pievieno sasmalcinātos tomātus.
  • Apmaisa un gatavo līdz sāk burbuļot, pievieno cukuru un uz lēnas uguns gatavo vēl 2-3 minūtes.
  • Liek pannā ķirbi, visu vēlreiz apmaisa, uzliek vāku.
  • Gatavo uz lēnas uguns 25 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Pasniedz ragū pārkaisītu ar sakapātiem zaļumiem kā pamatēdienu vai kā piedevu gaļai.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt