Biezpiena pīrāgs ar ogām
Receptes

Biezpiena pīrāgs ar ogām

Pateicoties mūsu receptēm un padomiem, ceram, jau esat sapratuši, ka garšīgus un skaistus ēdienus var pagatavot ļoti vienkārši. Arī šodienas saldā pīrāga recepte nebūs izņēmums. Piedāvājam jums izcept neparasti garšīgu, aromātisku un greznu rauga mīklas pīrāgu ar biezpienu un ogām. Pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs, taču rezultātā jums iznāks gaisīgs pīrāgs, ko pasniegt pie tējas, vai piedzert klāt pienu. Ogu pīrāgu formē kā laiviņas ar pildījumu, kas tiek saliktas apaļā formā un tiek ceptas kā viens vesels izstrādājums. Gatavais pīrāgs tiek sadalīts mazos pīrādziņos, tāpēc griezt nebūs nepieciešams. Sastāvdaļas jums pietiks pat diviem pīrāgiem, taču, ja vēlaties, varat tās samazināt uz pusi.

SASTĀVDAĻAS:

  • kviešu milti – 550 g
  • piens – 220 ml
  • sviests – 75 g
  • augu eļļa – 25 g
  • olas – 2 gab.
  • sausais raugs – 7 g
  • cukurs – 6 ēdamkarotes
  • sāls – 1 tējkarote
  • biezpiens – 400 g
  • ogas – pēc garšas un sajūtām
  • pūdercukurs

PAGATAVOŠANA:

Karstā pienā izšķīdināt 3 ēdamkarotes cukura un 1 tējkaroti sāls. Mīkstu sviestu un augu eļļu pievienot pienam un ļaut tur izšķīst. Atsevišķā bļodā iesijāt miltus, piebērt 7 g sausā rauga, samaisīt, pa vidu izveidot iedobi un tajā ieliet piena – sviesta maisījumu. Iesist vienu olu un iejaukt mīkstu rauga mīklu. Darba virsmu nokaisīt ar miltiem. Mīklu 7 – 10 minūtes mīcīt ar rokām, līdz tā kļūst gluda un viendabīga. Bļodu iesmērēt ar augu eļļu, likt tajā mīklu, apsegt ar dvieli un likt siltā vietā uz pusotru stundu, lai uzrūgst. Biezpienu izberzt caur sietu, sajaukt ar 2 tējkarotēm cukura un olas dzeltenumu. Baltumu ar dakšiņu viegli uzputot. Mīklu mazliet pārmīcīt un ļaut atpūsties vēl 10 minūtes. Apaļo cepamformu (28 cm) iesmērēt ar sviestu un izbārstīt ar miltiem. Mīklu izrullēt apmēram 0,5 cm biezā plāksnē un ar glāzes palīdzību izspiest aplīšus. Mīklas atlikumu savākt un saviļāt bumbā. Nolikt to malā. Aplīšus sasmērēt ar olas baltumu, uz katra uzlikt pa tējkarotei biezpiena un mīklas malas saspiest, vidu atstājot vaļā. Laiviņas likt formā, pa virsu likt ogas vai savus iecienītākos augļus. Formu apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt uz pusstundu siltā vietā. Pa to laiku mīkla pacelsies vēl pusotru reizi. Pāri palikušo mīklas bumbu izrullēt, izspiest aplīšus, salikt pildījumu un izveidot laiviņas. Pa virsu salikt ogas un laiviņas kārtot otrā formā. Apsegt un ļaut pastāvēt pusstundu. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem un cept tajā pīrāgus, katru pēc kārtas 35 – 40 minūtes, līdz parādās zeltaina garoziņa. Pirms pasniegšanas apbērt ar pūdercukuru. Svaigi izcepto pīrāgu varat apsmērēt ar sviestu, lai garoziņā kļūtu mīkstāka. Tāds glīts un apetīti rosinošs deserts nevar negaršot, tāpēc ātrāk sauciet savus mājiniekus uz degustāciju. Kamēr viņi ēdīs pirmo pīrāgu, jūs mierīgi varēsiet izbaudīt otro!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt