Grezna torte “Melnā maģija” ar kefīru un kafiju
Receptes

Grezna torte “Melnā maģija” ar kefīru un kafiju

Biskvītu šai tortei gatavo no kefīra, kakao un stipras kafijas. Ļoti gardi!

SASTĀVDAĻAS:

  • Milti – 1 ¾ glāzes
  • Cukurs – 2 glāzes
  • Kakao pulveris – ¾ glāzes
  • Cepamais pulveris – 1 tējkarote
  • Soda – 2 tējkarotes
  • Sāls – 1 tējkarote
  • Olas – 2 gab
  • Stipra kafija – 1 glāze
  • Kefīrs – 1 glāze
  • Augu eļļa – ½ glāze
  • Vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs – 1 tējkarote

ŠOKOLĀDES GLAZŪRA:

  • Sviests – 80 grami
  • Kakao – 100 grami
  • Pūdercukurs – 200 grami
  • Piens – 100 ml
  • Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Bļodā samaisām miltus, cukuru, kakao, sodu, cepamo pulveri un sāli.
  • Sausā maisījuma vidū iztaisām bedrīti un tajā ielejam kafiju, kefīru, eļļu, pievienojiet olas un vaniļu.
  • Putojam pāris minūtes vidējā ātrumā. Mīklai jāiznāk šķidrai.
  • Lejam formās, kas ieziestas ar sviestu un izbārstītas ar miltiem. Cepam 180 grādos apmēram 30 – 40 minūtes.
  • Atdzesējam desmit minūtes un izņemam no formām. Ļaujam pilnībā atdzist un apsmērējam ar krēmu pēc izvēles.
  • Šokolādes glazūrai: Izkausējam sviestu, pievienojam kakao.
  • Tad pievienojam pūdercukuru, pienu un tējkaroti vaniļas ekstrakta.
  • Rūpīgi izmaisām, lai neveidojas kunkulīši.
  • Ja glazūra iznākusi par biezu, pievienojam vēl pienu.
  • Bagātīgi apsmērējam torti ar šokolādes glazūru.
  • Liekam ledusskapī uz 3 – 4 stundām.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt