Ar laiku, kad kļūstam vecāki, sāpes locītavās kļūst par daudzu cilvēku veselības problēmu. Bet sāpes locītavās var būt ne tikai novecošanas rezultāts, bet to var izraisīt arī daži citi faktori:
Tas rodas, kad sāk nodilt skrimslis, kas atrodas kaulu galos, visbiežāk, gurnos, mugurkaulā un rokās.
Pēctraumatiskais artrīts un sāpes bieži vien var turpināties arī tad, kad traumētā vieta sen jau ir sadzijusi.
Šim vitamīnam ir ļoti būtiska nozīme kaulu veselībā, bet tā deficīts var novest pie vājiem muskuļiem, trausliem kauliem, lūzumiem un sāpēm.
Neskatoties uz sāpju iemesliem, ir viena sastāvdaļa, kas var atvieglot visus simptomus un nomierināt sāpes – želatīns.
Doktors Merkola skaidro kolagēna lomu:
“Kolagēns ir proteīns un visvairāk klāt esošais elements mūsu organismā uzreiz pēc ūdens.
Ir gandrīz divi desmiti tipu kolagēna, bet trīs tipi sastāda 80 – 90 % kolagēna mūsu organismā: tips I, tips II un tips III. Pirmie divi kolagēna tipi pārsvarā atrodas ādā, kaulos un saitēs. Locekļu skrimšļi pārsvarā satur trešā tipa kolagēnu. Kad esam jauni, jūsu organisms spēj saražot kolagēnu pietiekamā daudzumā, lai uzturētu audu veselību. Kad sasniedzat 40 gadu slieksni, jūsu organisma spēja ražot kolagēnu samazinās par apmēram 25%.”
Bez tam, novecošana, protams, spēlē lomu kolagēna līmeņa samazināšanā, bet tas nav vienīgais vaininieks.
Lūk, daži apkārtējās vides faktori, dzīves veids un ēšanas ieradumi, kas var ietekmēt kolagēna līmeņa samazināšanos, kā arī ietekmēt ādas jaunību un izskatu:
Tas ir bagāts ar aminoskābēm un sastāv 98 – 99% no olbaltuma, tāpēc tā lietošana uzlabo kaulu un locītavu veselību, stiprina skrimšļus. To var lietot dažādās formās, ieskaitot tabletes un pulveri.
Tas var būt aromatizēts un bez piedevām. To vislabāk izmantot dažādu recepšu gatavošanai.
Vislabāk to iejaukt karstos vai aukstos dzērienos.
Tā ir laba alternatīva, ja cenšaties izvairīties no liellopa un cūkgaļas, jo tas ir pagatavots no polisaharīdiem, kas uzkrājas sarkano aļģu šūnu apvalkos. Agars ir dabīgs, veselīgs pārtikas želatīna aizstājējs.
Vienmēr pārliecinieties, ka želatīns, kuru iegādājieties, ir labas kvalitātes. Izvairieties no ķīmiskiem un apstrādātiem variantiem.