Aromātiskas marinētās plūmes ziemai
Receptes

Aromātiskas marinētās plūmes ziemai

Marinētās plūmes “Ģenerāļi”, lieliska uzkoda un manu marinējumu līderis.

SASTĀVDAĻAS:

  • apmēram 0,4 kg plūmju
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 2,5 tējkarotes sāls
  • 2,5 tējkarotes 9% etiķa
  • 4 tējkarotes cukura
  • 5 krustnagliņas
  • 2 lauru lapas

PAGATAVOŠANA:

  • Atlasām labas, stingras plūmes, skalojam tās tekošā ūdenī, nosusinām.
  • Ar zobu bakstāmo kociņu katru plūmi sadurstām.
  • Liekam izkarsētās burkās. Apakšā garšvielas, pa virsu plūmes.
  • Uzlejam verdošu ūdeni un atstājam uz 5 minūtēm, ne vairāk (lai plūmes nekļūtu mīkstas).
  • Nolejam ūdeni katliņā, ieslēdzam uguni. Lejam klāt etiķi, pievienojam cukuru un sāli, uzvārām, lejam uz plūmēm vēlreiz. Atkal atstājam uz 5 minūtēm.
  • Atkal nolejam sālījumu un uzvārām. Pirms trešās, pēdējās uzliešanas katrā burciņā pielejam ēdamkaroti eļļas.
  • Iesakām lietot nerafinēto olīveļļu, bet derēs arī parastā saulespuķu eļļa.
  • Un tā, uzlejam sālījumu trešo reizi un uzreiz aizskrūvējam burkas. Apgriežam ar vākiem uz leju un sasedzam, kā parasti. Ļaujam pilnībā atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt