Apbrīnojami garšīgs saldējums no hurmas
Tagad, kad iestājusies hurmas sezona, pienācis laiks gatavot vienu no visgardākajiem desertiem – saldējumu. Saldējums no hurmas ir viegli pagatavojams un izdodas bezgala gards. Hurmai var pievienot arī banānu un mandarīnus. Arī izdodas oriģināli un apetīti rosinoši. Tāds saldējums garšos gan pieaugušajiem gan bērniem.
Saldējums no hurmas un medus
SASTĀVDAĻAS:
- Hurma – 900 g
- Medus – 1 – 3 ēdamkarotes
- Ūdens – 1 glāze
- Kokosriekstu eļļa – pēc garšas
- Citrona sula – 2 – 3 ēdamkarotes
PAGATAVOŠANA:
- Medu izšķīdināt glāzē ūdens vai kokosriekstu pienā;
- Hurmu notīrīt, sasmalcināt blenderī līdz viendabīgai masai. Pievienot citrona sulu, medus ūdeni un kokosriekstu eļļu;
- Masu ieliet plastmasas traukā un likt saldētavā uz divām stundām. Kamēr saldējums sastingst, pāris reizes apmaisīt.
- Ja ir vēlēšanās, saldējumā var iemaisīt gabaliņos sagrieztu hurmu vai riekstus. Iznāks ļoti garšīgi.
Saldējums no hurmas un mandarīniem
SASTĀVDAĻAS:
- Hurma (nogatavojusies) – 3 gab
- Mandarīns – 1 gab
- Medus – ceturtdaļa glāzes
- Vaniļa – viena pāksts
- Kokosriekstu piens – 2 glāzes
- Saldais krējums – 1 glāze
- Olas dzeltenumi – 4 gab
PAGATAVOŠANA:
- Hurmu un mandarīnu nomizot un attīrīt;
- Visas sastāvdaļas likt blenderī un sakult līdz veidojas viendabīga masa;
- Likt plastmasas traukā un ievietot saldētavā, lai sastingst.
Saldējums no hurmas un banāniem
SASTĀVDAĻAS:
- Biezpiens (9%) – 500g
- Dabiskais jogurts (bez cukura) – 500g
- Hurma – 3 gab
- Banāni – 3 gab
PAGATAVOŠANA:
- Notīrīt hurmu un sagriezt gabaliņos;
- Sajaukt biezpienu un jogurtu, likt blenderī un pievienot banānus. Visu sakult viendabīgā masā. Tad pielikt hurmu un samaisīt;
- Likt saldētavā, lai sastingst.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!