Melleņu ievārījums
Melleņu ievārījums – neparasti garšīgs kārums, kuru var pasniegt pie tējas vai izmantot kā pildījumu kūkās un pīrāgos. Tas izdodas ļoti maigs, saldskābs un neparasti aromātisks. Pagatavojams ātri un viegli!
SASTĀVDAĻAS:
- mellenes – 1 kg
- cukurs – 1 kg
- citrons – ¼ daļa
PAGATAVOŠANA:
- Rūpīgi pārlasām un noskalojam mellenes. Tad uzberam ogām cukuru.
- Liekam mellenes ledusskapī uz 20 stundām.
- Izņemam no ledusskapja un liekam dziļā katlā kopā ar sulu, kas izdalījusies, kamēr ogas bija ledusskapī.
- Piespiežam citrona sulu un liekam uz uguns. Uzvārām un pagriežam mazāku uguni.
- Karsējam 20 – 25 minūtes, visu laiku apmaisām un noņemam putas.
- Gatavo ievārījumu liekam sterilizētās burkās un aizskrūvējam.
- Apgriežam ar vāku uz leju, sasedzam ar segu un pilnībā atdzesējam.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!