Melleņu ievārījums
Receptes

Melleņu ievārījums

Melleņu ievārījums – neparasti garšīgs kārums, kuru var pasniegt pie tējas vai izmantot kā pildījumu kūkās un pīrāgos. Tas izdodas ļoti maigs, saldskābs un neparasti aromātisks. Pagatavojams ātri un viegli!

SASTĀVDAĻAS:

  • mellenes – 1 kg
  • cukurs – 1 kg
  • citrons – ¼ daļa

PAGATAVOŠANA:

  • Rūpīgi pārlasām un noskalojam mellenes. Tad uzberam ogām cukuru.
  • Liekam mellenes ledusskapī uz 20 stundām.
  • Izņemam no ledusskapja un liekam dziļā katlā kopā ar sulu, kas izdalījusies, kamēr ogas bija ledusskapī.
  • Piespiežam citrona sulu un liekam uz uguns. Uzvārām un pagriežam mazāku uguni.
  • Karsējam 20 – 25 minūtes, visu laiku apmaisām un noņemam putas.
  • Gatavo ievārījumu liekam sterilizētās burkās un aizskrūvējam.
  • Apgriežam ar vāku uz leju, sasedzam ar segu un pilnībā atdzesējam.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt