Sacepums BEZ miltiem un BEZ cukura
Šodien piedāvājam pagatavot maigu un apetīti rosinošu sacepumu, kas piešķirs dažādību jūsu ēdienkartei. Jā, un pagatavojams tas ir bez miltiem un mannas, kas padara to ļoti gaisīgu. Tas noteikti garšos visiem mājiniekiem.
SASTĀVDAĻAS:
- Svaigs biezpiens – 500 gr
- Olas – 4 gab
- Stēvijas ekstrakts – 1 tējk.
- Krējums (20%) – 2 ēdamk.
- Kartupeļu ciete – 2 ēdamk.
- Vaniļa
- Rozīnes – pēc izvēles
PAGATAVOŠANA:
- Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Traukā saputojiet biezpienu, stēviju, dzeltenumus, kartupeļu cieti un vaniļu.
- Atsevišķi saputojiet olu baltumus.
- Tad iegūtajā masā lēni iecilājam uzputotos olu baltumus.
- Ja ir vēlēšanās, ir īstais brīdis pielikt rozīnes.
- Uz cepamās plāts liekam cepampapīru, mazliet iesmērējam to ar eļļu. Uz papīra liekam biezpiena masu.
- Liekam sacepumu krāsnī uz 30 – 40 minūtēm. Cepam 180 – 200 grādos.
- Ja ir vēlēšanās, sacepumu var izrotāt ar svaigām ogām un pārliet ar krējumu.
- Maigais un gardais sacepums ir gatavs!
LAI LABI GARŠO! GATAVOJIET AR MĪLESTĪBU!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!