Vecmāmiņas pupiņu zupas recepte
Receptes

Vecmāmiņas pupiņu zupas recepte

Pupiņu zupa ir ļoti garda zupa, taču lai to pagatavotu nepieciešams kādu laiku pirms gatavošanas iemērkt pupiņas ūdenī. Taču, ja nevēlaties gaidīt, protams, varat pievienot zupai arī veikalā nopērkamās pupiņas, kas ir jau gatavas ēšanai.

Sastāvdaļas:

  • Pupiņas 400 g,
  • Kartupeļi 3 gab.,
  • Ūdens 3 litri,
  • Sīpoli 1 gab.,
  • Burkāns 1 gab.,
  • Kviešu milti 1 ēd.k.,
  • Saulespuķu eļļa 30 ml.,
  • Melnie pipari (malti) 0,25 tējk.,
  • Sāls pēc garšas
  • Zaļumi

Pagatavošana:

  • Uzvāra pupiņas. Tās vārās aptuveni 50-60minūtes. Pēc vārīšanas tās noskalot.
  • Nomizo kartupeļus un sagriež tos nelielos kubiņos.
  • Notīra burkānus un sarīvē, vai arī tos var griezt ripiņas vai kubiņos. Nomizo sīpolu, kuru tāpat kā burkānus un karupeļus sasmalcina, tikai mazākos gabaliņos.
  • Kamēr zupa vārās, tikmēr atlikušo daļu burkānus un sīpolus apcep uz pannas, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Tiem pievieno miltus un pamaisa vēl aptuveni 1minūti.
  • Tad sacepto masu pievieno zupai. Pēc garšas pievieno arī piparus un sāli. Pavāra vēl aptuveni piecas minūtes.
  • Sasmalcina zaļumus un pievieno tos zupai un zupa ir gatava ēšanai.

Lai labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt