Kā mājas apstākļos pareizi pagatavot vārīto iebiezināto pienu
Receptes

Kā mājas apstākļos pareizi pagatavot vārīto iebiezināto pienu

Jau pats vārdu savienojums “iebiezinātais piens” skan saldi! Tas daudziem palicis atmiņā kā iemīļotais bērnības kārums. Dažreiz gribas vienkārši apstāties, aizmirst par visām problēmām un palutināt sevi ar šo gardumu, atgriežoties bezrūpīgajā bērnībā. Iebiezināto pienu radīja kāds francūzis jau XIX gadsimta sākumā. Jā, mūsu iecienītajam iebiezinātajam pienam ir jau vairāk kā 200 gadu! Vēl vairāk izbrīna fakts, ka iebiezinātais piens skaitās viens no visvērtīgākajiem saldumiem, pateicoties augstajam kalcija saturam produktā. Tajā nav ne rauga nedz arī kādu pārtikas piedevu. Runa, protams, ir par mājās gatavotu iebiezināto pienu, kas saglabā vairumu vērtīgo vielu, kuras ir pienā. Tāpēc droši ķerieties klāt tā pagatavošanai, vēl jo vairāk tāpēc, ka tas neaizņems vairāk kā 10 minūtes!

SASTĀVDAĻAS:

  • Piens – 1 glāze
  • Cukurs – 1 glāze
  • Sausais piena pulveris – 1 glāze
  • Sviests – 50 grami
  • Ūdens – 1 ēdamkarote
  • PAGATAVOŠANA:

    • Katliņā ieberiet cukuru un pielejiet ūdeni. Karsējiet, lēnām maisot, kamēr cukurs pilnībā izkusis un pārvērties par karameli.
    • Karamelei pievienojiet sviestu un turpiniet maisīt, līdz sviests izkusis.
    • Pa to laiku uzkarsējiet pienu un pielejiet karamelei, nepārtraukti maisot. Nebaidieties, ja šajā brīdī rodas kunkulīši. Karamele izkusīs pienā pēc dažām minūtēm.
    • Kad masa kļūst viendabīga, pievienojiet sauso piena pulveri un izmaisiet. Turiet katliņu uz uguns vēl trīs minūtes.
    • Atdzesējiet iebiezināto pienu. Ja vēl palikuši kunkulīši, izberziet masu caur sietu. Gatavo pienu glabājiet stikla burkā ledusskapī.

    LAI LABI GARŠO!

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt