Kā mājas apstākļos pareizi pagatavot vārīto iebiezināto pienu
Jau pats vārdu savienojums “iebiezinātais piens” skan saldi! Tas daudziem palicis atmiņā kā iemīļotais bērnības kārums.
Dažreiz gribas vienkārši apstāties, aizmirst par visām problēmām un palutināt sevi ar šo gardumu, atgriežoties bezrūpīgajā bērnībā.
Iebiezināto pienu radīja kāds francūzis jau XIX gadsimta sākumā. Jā, mūsu iecienītajam iebiezinātajam pienam ir jau vairāk kā 200 gadu!
Vēl vairāk izbrīna fakts, ka iebiezinātais piens skaitās viens no visvērtīgākajiem saldumiem, pateicoties augstajam kalcija saturam produktā. Tajā nav ne rauga nedz arī kādu pārtikas piedevu.
Runa, protams, ir par mājās gatavotu iebiezināto pienu, kas saglabā vairumu vērtīgo vielu, kuras ir pienā. Tāpēc droši ķerieties klāt tā pagatavošanai, vēl jo vairāk tāpēc, ka tas neaizņems vairāk kā 10 minūtes!
SASTĀVDAĻAS: