Sterilā litra burkā likt dilles un pētersīļus, ķiploku, mazliet aso piparu. Sīpolu sagriezt ripās, saldos piparus – salmiņos. Gurķus sagriezt palielos gabalos. Tomātus griezt nevajag. Tomātus vēlams ņemt stingrus, lai tie marinēšanas laikā nepārvērstos putrā.
Dārzeņus likt burkā pēc iespējas ciešāk vienu pie otra. Pa virsu likt smaržīgos piparus, krustnagliņas un lauru lapu.
Gatavot marinādi: ūdens, cukurs, sāls – kad viss uzvārās, pieliet etiķi un uzreiz pārliet dārzeņiem (šis marinādes daudzums pietiks apmēram 4 – 5 litra burkām).
Tad burkas sterilizēt 7 – 8 minūtes no vārīšanās sākuma. Uzreiz aizvalcēt.
Ziemā, kad pasniegsiet dārzeņus, nolejiet marinādi atsevišķā traukā (bez garšvielām). Dārzeņus pārlejiet ar eļļu un mazliet etiķa. Marinādi liekat ledusskapī, līdz nākamajā rītā piedāvāsiet to vīram un redzēsiet viņa pateicīgo smaidu.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.