Šerbets ar zemesriekstiem
Pārbaudīta recepte, kā pagatavot šerbetu ar zemesriekstiem mājas apstākļos. Soli pa solim. Ķer recepti!
Pat nedomāju, ka tas būs tik vienkārši!
Pašu pagatavots austrumu kārums – šerbets ar zemesriekstiem.
SASTĀVDAĻAS:
- Zemesrieksti – 1 glāze
- Piens – 1 glāze
- Cukurs – 3,5 glāzes
- Sviests – 80 grami
PAGATAVOŠANA:
- Ielejam katlā pienu un pievienojam trīs glāzes cukura (pusglāzi atstājam vēlākam laikam).
- Pastāvīgi maisot, karsējam pienu ar cukuru apmēram 30 minūtes.
- Zemesriekstus beram sausā pannā un apgrauzdējam līdz zeltainai krāsai, lai viegli varētu atbrīvot no miziņām.
- Tad uz sausas pannas beram atlikušo pusglāzi cukura un uzmanīgi karsējam, lai veidotos karamele. Tā piedos mūsu šerbetam brūnu krāsu.
- Pagatavoto karameli pievienojam piena – cukura sīrupam.
- Vāram līdz gatavībai. Vidēji tam vajadzētu aizņemt apmēram stundu. Pievienojam sviestu.
- Forma, kurā liesiet mājas šerbetu var būt vienkārša vai figūrveida. Tās dibenā ieklājam cepamo papīru un ieberam riekstus.
- Tad ielejam tur šerbeta masu un liekam vēsā vietā, lai sastingst.
- Kad tas pilnībā atdzisis un sastindzis, to var pasniegt ar tēju.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!