Krāsainie kāpostu salāti ar avokado
Salāti 4 – 6 personām. Gatavošanas ilgums 50 minūtes.
Ja vēlies, gatavos salātus apkaisi ar sēklām, riekstiem un zaļumiem. Ja negribu, lai sagrieztie āboli sabrūnētu, līdz pievienošanai salātiem apslaki ar citronu sulu.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 neliela kāpostgalviņa
- ½ sarkanās kāpostgalviņas
- 2 burkāni
- 2 paprikas pākstis
- 2 āboli
- 2 avokado
MĒRCEI:
- 6 ēdamkarotes eļļas
- 3 ēdamkarotes sojas mērces
- 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
- 2 ēdamkarotes maiga etiķa
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote ļoti smalka sakapāta ingvera
- 1 sakapāta ķiploka daiviņa
- Sāls, cukurs, malti melnie pipari
PAGATAVOŠANA:
- Visus mērcei paredzētos produktus liec bļodā un rūpīgi sakul.
- Kāpostus notīri, izgriez kacenu un pārējo sagriez smalkās strēmelītēs un viegli sastampā.
- Papriku iztīri un sagriez salmiņos, burkānus nomizo un sarīvē rupjās skaidās.
- Ābolus sagriez ļoti plānās šķēlītēs un pārgriezt tā uz pusēm.
- Avokado nomizo un arī sagriez plānās šķēlēs.
- Visus produktus liec lielā bļodā un samaisi. Aplej ar mērci un rūpīgi izcilā.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!