Vai vispār eksistē kāds cilvēks, kurš kaut reizi dzīvē nebūtu dzēris kafiju? Vairumam cilvēku tas ir obligāts rituāls, ar kuru sākas katras dienas rīts. Jo bez kafijas taču ir tik grūti pamosties…
Pateicoties jaunākajiem zinātnieku atklājumiem, ir labas ziņas visiem kafijas cienītājiem. Tie ir desmit iemesli, lai dzertu šo aromātisko dzērienu katru dienu.
Cilvēka ķermenis daudz labāk uzsūc antioksidantus no kafijas, nekā no augļiem vai dārzeņiem.
Korejiešu pētnieki atklājuši, ka kafijas aromāts īpašā veidā ietekmē olbaltumvielas, kas saistītas ar smadzeņu spriedzi un palīdz domāt pozitīvi.
Pēc ziņām, kas 2012. gadā publicētas žurnālā “Science Daily”, kafija palīdz Parkinsona slimniekiem labāk kontrolēt savas kustības.
Pētījuma rezultāti, kurš ilga 22 gadus un kurā piedalījās 125000 cilvēku, pierādīja, ka tie, kuri kaut reizi dienā izdzēra tasīti kafijas par 20% mazāk riskēja saslimt ar aknu cirozi.
2-4 tases kafijas dienā samazina cilvēku tieksmi izdarīt pašnāvību par 50%.
Kafija samazina attīstīties ādas vēža simptomiem, īpaši sievietēm.
Kofeīns palielina taukskābju saturu asinīs, kas dod iespēju muskuļiem dedzināt taukus un pārvērst tos enerģijā. Tas palīdz saglabāt ogļhidrātu rezerves, lai organisms tās varētu izmantot vēlāk.