Harčo ar bagātīgo garšu
Receptes

Harčo ar bagātīgo garšu

Harčo ir Gruzijas nacionālais ēdiens, kura nosaukums tulkots kā "liellopa zupa", tādēļ to tradicionāli gatavo no labas liellopu gaļas.

Sastāvdaļas:

  • Tomātu pasta - 200 g,
  • Sīpoli (lieli) - 2-3 gab.,
  • Rīsi - 250gr.,
  • liellopa gaļa ar nelielu kaulu - 800 g.,
  • Ķiploki - 2 daliviņas,
  • Adžika 1 tējk.,
  • Garšvielas buljonam: melnie pipari, virces, sāls, 2 lauru lapas, gabaliņš čili pipara,
  • Eļļa,

Pagatavošana:

  • Gaļu noskalo un nosusina, liek lielā katlā, aplej ar aukstu ūdeni un liek vārīties. Kad parādās putas, tās noputo. Buljonam pievieno garšvielas, nedaudz sīpolu un vāra uz nelielas liesmas, līdz gaļa ir mīksta un viegli atdalās no kauliem.
  • Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos. Pārējos sīpolus notīra, noskalo un sagriež vidēji lielos gabaliņos. Uzkarsē pannā 2–3 ēdamkarotes eļļas un apcep sīpolus. Kad sīpoli i apcepti zeltaini brūni tiem pievieno gaļu.
  • Pievieno tomātu mērci. Visu samaisa un karsē, līdz pannas saturs sāk vārīties.
  • Pievieno buljonam noskalotus rīsus un vāra ~ 20 minūtes, līdz rīsi ir mīksti.
  • Nomizo ķiploku un smalki sagriež. Zaļumus noskalo un smalki sagriež. Abus sajauc kopā. Zupu pasniedz karstu, pārkaisītu ar svaigiem zaļumiem un ķiplokiem.

Lai labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt