Garšvielas, kas palīdz notievēšanai
Noderīgi

Garšvielas, kas palīdz notievēšanai

Ēdiens ar garšvielām garšo daudz labāk, nekāds tāds ēdiens, kas pagatavots bez garšvielām. Tikai puse tējkarotes sarkanā pipara pie mērces vai 1 tējkarote mārrutku pie gaļas un Jūs redzēsiet brīnumus. Proti, brīnums būs tāds, ka šīs garšvielas paātrina vielmaiņu. Un tās nav vienīgās priekšrocības, ko šīs garšvielas dot.

Kanēlis ir pirmais līderis starp garšvielām, kas palīdz notievēt. Pešavaras (Pakistāna) universtitātē tika veikts pētījums, kurā tika atklāts, ka kanēlis veiksmīgi kontrolē cukura līmeni asinīs un tadējādi ļauj tam utilizēt taukus.

Tikai ¼ tējkarotes kanēļa dienā un redzēsiet, ka tas vismaz par 20 reizēm uzlabos ogļhidrātu apmaiņu jūsu organismā.

Kajennas pipars der ideāli tiem cilvēkiem , kas ietur diētu. Tas paātrina vielmaiņu un samazina cukura līmeni asinīs, neļaujot arī tam pārvērsties taukos. Kapsaicīna viela, kas atrodama šajos piparos, nedaudz var palielināt ķermeņa temperatūru, bet kopā ar šo – organisms izmanto arī enerģisku vajadzību, proti pazūd apēstie ogļhidrāti un tauki. Visbeidzot Kajennas pipars stimulē adrenalīna un noradrenalīna izstrādi, kuri kopējā tandēmā samazina apetīti.

Ingvers ne tikai piešķir ēdienam neatkārtojumu svaigu smaržu un garšu, bet arī pāatrina vielmaiņu. Tāpāt, ka Kajennas pipars, ingvers var paaugstināt ķermeņa temperatūru un pateicoties tam aktivizē metaboliskos procesus. Kāds pētījums, kas veikts kāda Austrālijas medicīnas centrā, secina ka apēsts ingvers uz 20% ātrāk palielina vielmaiņu. Turklāt ingvers palīdz samazināt holesterīna līmeni.

Mārrutki uzlabo gremošanu (īpaši ja to lieto kopā ar trekniem gaļas ēdieniem), bet kombinēt mārrutku var dažādi: var taisīt mērces vai arī lietot marinētos mārutkus, kurus var iegādāties specializētos veikalos (piem.japāņu).

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt