Desmit sakņaugi, kurus vajadzētu ēst biežāk Iekļaujiet tos savā ēdienkartē!
Veselība

Desmit sakņaugi, kurus vajadzētu ēst biežāk Iekļaujiet tos savā ēdienkartē!

Šķiet, ka daudzi no mums nezina par sakņaugu labvēlīgo ietekmi uz veselību. Tie ir brīnišķīgs salikto ogļhidrātu avots, kas palielina mūsu enerģētisko līmeni, samazina aizcietējuma iespējamību un hemoroīdu veidošanos, samazina resnās zarnas vēža risku.
Bez tam sakņaugi ir bagāti ar vitamīnu A , kas nepieciešams mūsu acu veselībai un vitamīnu C, kas stiprina imunitāti un palīdz nenovecot ādai.
Piedāvājam jums sakņaugu sarakstu, kuri noteikti būtu jāiekļauj ikdienas ēdienkartē!

Burkāni

Burkāni ir lielisks A vitamīna avots un ļoti nepieciešams jūsu acīm. Tāpat nesen veiktie pētījumi ir apstiprinājuši, ka burkāni ir ļoti noderīgi plaušu pareizai funkcionēšanai.

Sviesta ķirbis

Arī sviesta ķirbis ir brīnišķīgs A vitamīna avots. Jo ķirbis ir tumšāks, jo vairāk A vitamīna tajā ir.

Bietes

Bietes ir ļoti vērtīgs vitamīnu, minerālvielu un balastvielu avots. Tās palīdz organismam cīnīties ar toksīniem.

Redīsi

Redīsi ir pazīstami ar savu spēju likvidēt kaitīgās vielas, kas uzkrājas mūsu organismā. Eksperti uzskata, ka regulāra redīsu lietošana pārtikā var samazināt vēža attīstības risku. Bez tam, tā kā redīsi satur daudz ūdens, tie uztur pietiekamu šķidruma līmeni organismā.

Saldais kartupelis

Tam ir daudz šķirņu, tāpēc nevajadzētu būt sarežģīti iekļaut to ikdienas ēdienkartē . Saldais kartupelis ir lielisks kālijs avots, kas ir zināms ar savu spēju pazemināt asinsspiedienu.

Fenhelis

Fenhelis satur dzelzi – minerāli, kas nepieciešams, lai ražotu eritrocītus. Tāpat fenhelis ir vērtīgs anēmijas novēršanai.

Rācenis

Rācenis satur dzelzi, kas ir ļoti noderīgs anēmijas profilaksei. Tāpat kā kāposti, Briseles kāposti un Pekinas kāposti, arī rācenis satur daudz vitamīna C, kas stiprina jūsu imūno sistēmu.

Manioka

Lielisks salikto ogļhidrātu avots un lielisks šķiedrvielu avots. To var pievienot sautējumiem.

Artišoks

Artišoks satur daudz ogļhidrātus, askorbīnskābi un karotīnu. Tas satur arī kāliju, kalciju, vitamīnus B1 un C. Noteikti iekļaujiet to savā ēdienkartē!

Kālis

Kāļos ir mazāk kaloriju nekā kartupeļos, vairāk šķiedrvielu un daudz kālija. Pēc tam, kad tikts galā ar kāļa cieto mizu, varat baudīt tā maigumu.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt