Vista apelsīnu mērcē
No vistas var pagatavot daudz garšīgus un vieglus ēdienus. Šoreiz piedāvājam pagatavot vistas fileju apelsīna mērcē, kurā izmantosim sezonāli aktuālos apelsīnus.
SASTĀVDAĻAS:
- 700 g vistas fileja
- 60 ml + 1 ēd.k. sojas mērce
- 60 ml + 1 ēd.k. kukurūzas ciete
- 2 ēd.k. ūdens
- 180 ml svaigi spiesta apelsīnu sula
- 2 ēd.k. brūnais cukurs
- 2 tējk. rīsu etiķis
- 1 tējk. apelsīna miza
- 1 tējk. asas mērces
- eļļa cepšanai
- sezama sēklas, sīpolloki – pēc izvēles
PAGATAVOŠANA:
- Vistas fileja jāsagriež smalkos gabaliņos
- Jāsajauc kopā 60 ml kukurūzas ciete ar 60 ml sojas mērci un ūdeni
- Sagrieztā vistas fileja jāliek sojas mērces - kukurūzas cietes maisījumā, jāmarinē 5 min
- Bļodiņā jāpagatavo apelsīnu mērce, sajaucot kopā apelsīnu sulu, cukuru, atlikušo kukurūzas cieti, atlikušo sojas mērci, rīsu etiķi, apelsīna mizu, aso mērcīti
- Pannā jāuzkarsē eļļa, tajā jāliek vistas gaļa, lieko šķidrumu notecinot
- Vista jāapcep, līdz tā ir gatava (~8 min)
- Vista jāpārlej ar iepriekš sagatavoto apelsīnu mērci, jāturpina cept, līdz mērce ir sabiezējusi
- Pasniedzot var pārkaisīt ar sezama sēklām un sīpollokiem
Lai Jums labi garšo!
Recepti iesūtīja Laila
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!