Vista apelsīnu mērcē
Receptes

Vista apelsīnu mērcē

No vistas var pagatavot daudz garšīgus un vieglus ēdienus. Šoreiz piedāvājam pagatavot vistas fileju apelsīna mērcē, kurā izmantosim sezonāli aktuālos apelsīnus.

SASTĀVDAĻAS:

  • 700 g vistas fileja
  • 60 ml + 1 ēd.k. sojas mērce
  • 60 ml + 1 ēd.k. kukurūzas ciete
  • 2 ēd.k. ūdens
  • 180 ml svaigi spiesta apelsīnu sula
  • 2 ēd.k. brūnais cukurs
  • 2 tējk. rīsu etiķis
  • 1 tējk. apelsīna miza
  • 1 tējk. asas mērces
  • eļļa cepšanai
  • sezama sēklas, sīpolloki – pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

  • Vistas fileja jāsagriež smalkos gabaliņos
  • Jāsajauc kopā 60 ml kukurūzas ciete ar 60 ml sojas mērci un ūdeni
  • Sagrieztā vistas fileja jāliek sojas mērces - kukurūzas cietes maisījumā, jāmarinē 5 min
  • Bļodiņā jāpagatavo apelsīnu mērce, sajaucot kopā apelsīnu sulu, cukuru, atlikušo kukurūzas cieti, atlikušo sojas mērci, rīsu etiķi, apelsīna mizu, aso mērcīti
  • Pannā jāuzkarsē eļļa, tajā jāliek vistas gaļa, lieko šķidrumu notecinot
  • Vista jāapcep, līdz tā ir gatava (~8 min)
  • Vista jāpārlej ar iepriekš sagatavoto apelsīnu mērci, jāturpina cept, līdz mērce ir sabiezējusi
  • Pasniedzot var pārkaisīt ar sezama sēklām un sīpollokiem

Lai Jums labi garšo!
Recepti iesūtīja Laila

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt