Visaromātiskākais un garšīgākais ievārījums no veselām zemenēm
Zemeņu ievārījums ir pats aromātiskākais un maigākais no visiem ievārījumiem. To var ēst karotēm vien. Manam mazdēlam zemeņu ievārījums garšo pat labāk par svaigām zemenēm. Izmēģiniet manu recepti, ceru, ka tā kļūs par vienu no iecienītākajām jūsu ģimenē.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg zemeņu
- 1,100 kg cukura
- naža gals citronskābes
- 1,2 litri ūdens
PAGATAVOŠANA:
- Zemenes rūpīgi nomazgājam un notīrām.
- Vārām sīrupu. Tam izmantojam 1 litru ūdens un 100 g cukura. Notīrītās zemenes (veselas, nesagrieztas) liekam verdošajā sīrupā un vārām 10 – 15 minūtes līdz vairs neveidojas putas.
- Tad pievienojam atlikušos 200 ml ūdens, 1 kg cukura un citronskābi. Vārām vēl 10 minūtes.
- Gatavo zemeņu ievārījumu lejam sterilizētās burkās un aizvākojam.
- Lūk, tik vienkārši pagatavot visgardāko zemeņu ievārījumu. To ērti uzglabāt pat istabas temperatūrā.
Droši izmēģiniet un LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!