Vēja kūkas jeb Vecrīgas
Receptes

Vēja kūkas jeb Vecrīgas

Lielisks gardums svētkiem un ikdienai, lai iepriecinātu savus mīļos.

Nepieciešamie produkti:

  • 350 g ūdens
  • 175 g sviests
  • šķipsniņa sāls
  • 1,5 glāze milti
  • 5 olas.

Pildījumam nepieciešams:

  • 500 g biezpiens
  • 500 ml saldais krējums
  • Cukurs, pūdercukurs vai iebiezinātais kondensētais piens pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un pievieno sviestu. Liek vārīties. Kad sviests izkusis un šķidrums sāk vārīties, strauji iesijā vai ieber miltus. Šajā receptē tas nav tik svarīgi.
  • Ļoti intensīvi maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Ja nav slotiņa, tad dara to ar karoti.
  • Tad masu ņem nost no plīts un nedaudz padzesē.
  • Kad mīkla vairs nav tik karsta, pa vienai iemaisa vai iekuļ ar mikseri 5 vistu olas, līdz viendabīgai masai.
  • Masu liek kulinārijas maisiņā, kura galā ir uzgalis 7 mm diametrā un spiež uz plāts 1cm diametrā čupiņas. Starp čupiņām jābūt pietiekami lielām atstarpēm jo cepot tās palielināsies.
  • Ja nav maisiņu un uzgalis, ar karoti liek čupiņas.
  • Uz plāts ir uzklāts cepamais papīrs.
  • Krāsnij jābūt 220* , tad kad vēja kūkas pacēlušās un nedaudz sāk iegūt krāsu, krāsni nogriež uz 180*. Cep līdz skaisti brūnas. Krāsni vaļā nevērt celšanās brīdī. Cik ilgi cepas pateikt nevaru. Tas atkarīgs no cepeškrāsns.
  • Tad atdzesē un pilda.
  • Saldo krējumu sakuļ ar biezpienu, cukuru, pūdercukuru vai kondensēto pienu.
  • Gatavām vēja kūkām nogriež cepurītes un sapilda pildījumu. Var arī apakšā izdurt caurumiņu un ar speciālu uzgali piepildīt kūkas.
  • Pēc tam visu apkaisa ar pūdercukuru un ir gatavs.

Labu apetīti!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt