Vecmāmiņas pērļu grūbu sautējums ar gaļu un ķirbi
Receptes

Vecmāmiņas pērļu grūbu sautējums ar gaļu un ķirbi

Ērtāk šo sautējumu būs gatavot multivārāmajā katlā!

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 ē.k. saulespuķu eļļas
  • 500g gaļas (cūkgaļa vai liellops)
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 1 neliels burkāns
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1l ūdens
  • 1/2gl. pērļu grūbu
  • 300g svaiga ķirbja mīkstuma bez mizas
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Gaļu nomazgā, nosusina papīra dvielī un sagriež nelielos kubiņos.
  • Sīpolu sagriež kubiņos, burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
  • Ieslēdz multivārāmo katlu “Cepšanas” rezīmā uz 25 minūtēm, pievieno 2 ē.k. eļļas un ļauj tam uzsilt 3-4 minūtes.
  • Liek katlā sīpolu, burkānu un, regulāri apmaisot, cep aptuveni 10 minūtes vai līdz dārzeņi kļūst zeltaini.
  • Pievieno katlam sagriezto gaļu, gatavo vēl 10 minūtes ik pa laikam apmaisot.
  • Noskalo grūbas un pievienot tās katlam.
  • Visu aplej ar 1l ūdens, apmaisa, aizver vāku un liek “Sautēšanas” režīmu uz 120 minūtēm.
  • Tikmēr sagriež ķirbi 1,5-2cm gabaliņos.
  • Pēc signāla pievieno katlā sagriezto ķirbi, sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus.
  • Apmaisa un sautē vēl 30 minūtes.
  • Sautējumu pasniedz karstu, pārkaisot sasmalcinātus zaļumus.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt