Plūmju ievārījums gruzīnu gaumē
Receptes

Plūmju ievārījums gruzīnu gaumē

Neparasti garšīgs ievārījums ar vilinošu kanēļa un riekstu aromātu, kas līdzinās konfektes garšai.

SASTĀVDAĻAS:

  • plūmes – 2 kg
  • rīvēts ingvers – 1 tējkarote
  • kanēlis – 1 tējkarote
  • lobīti valrieksti – 150 g
  • cukurs – 600 g
  • ūdens – 1 litrs

PAGATAVOŠANA:

  • Plūmes noskalot, nosusināt, pārgriezt uz pusēm, izņemt kauliņus. Valriekstus sasmalcināt.
  • Plūmes likt katlā un uzbērt cukuru.
  • Tad uzliet ūdeni un likt uz mazas uguns. Uzvārīt, noputot, piebērt kanēli, pielikt ingveru, samaisīt un karsēt 40 minūtes, ik pa brīdim apmaisot un noņemot putas.
  • Pēc 40 minūtēm noņemt ievārījumu no uguns, atdzesēt un pievienot riekstus. Gatavo ievārījumu likt sterilizētās burkās un cieši aizskrūvēt vāciņus.
  • Ievārījums jāuzglabā vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt