Vēlamies padalīties ar garšīgas uzkodas recepti. Gatavosim to no ziedkāpostiem. Tādi kāposti kļūs par lielisku piedevu pusdienām vai vakariņām. To pagatavošana neaizņems daudz laika.
Nepieciešamie produkti:
ziedkāposti – 1 kg
burkāns – 1 gab
saldā paprika – 1 gab
ķiploks – 50 g
sīpols – ½ gab
asais pipars – 1 gab
dilles, ķiršu un mārrutku lapas
smaržīgie pipari
krustnagliņas
lauru lapas
etiķis
Marinādei:
ūdens – 1 litrs
sāls – 2 ēdamkarotes
cukurs – 1 tējkarote
PAGATAVOŠANA:
Ziedkāpostus nomazgājam un sadalām rozetēs. Sīpolu notīrām un sagriežam gredzenos. Notīrītu burkānu griežam šķēlītēs. Papriku attīrām no sēklām un sagriežam salmiņos.
Sterilizējam nelielas burciņas. To dibenā liekam dilles, ķiršu un mārrutku lapas, mazliet aso piparu un dažas krustnagliņas.
Tad liekam ziedkāpostu rozetes, burkānu, sīpolu un papriku. Sagatavotos dārzeņus pārlejam ar karstu ūdeni un atstājam uz 3 minūtēm.
Tad karsto ūdeni nolejam.
Gatavojam marinādi. Katlā lejam ūdeni, pieliekam cukuru un sāli. Uzvārām un vārām tik ilgi, līdz cukurs un sāls ir izkusis. Pielejam etiķi un marinādi pārlejam dārzeņiem burciņās. Uz puslitra burciņu ņemam 60 ml 9% etiķa.
Aizskrūvējam burciņu, apgāžam ar vāku uz leju un ietinam segā. Atdzisušās burkas liekam pagrabā, pieliekamajā vai skapī.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.