Tiešām neticami, bet no visparastākajām sastāvdaļām ļoti bieži izdodas visgardākie kārumi. Mūsu mammas un vecmāmiņas izmantoja šīs sastāvdaļas un bērnībā lutināja mūs ar visiem zināmo saldo šokolādes desu.
Sastāvdaļas:
600 g cepumu
3 ēdamkarotes kakao
150 ml piena
200 g sviesta
8 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
Cepumus sasmalcinām palielās drupačās.
Kakao sajaucam ar cukuru.
Uz lēnas uguns izkausējam sviestu ar pienu, pievienojam kakao ar cukuru. Turam uz uguns kamēr cukurs pavisam izkusis un masa kļuvusi viendabīga, bet neuzvārām.
Samaisām cepumus ar šķidro masu.
No iegūtās mīklas veidojam trīs “desas”, ietinot tās pārtikas plēvē.
Liekam “desas” saldētavā, lai sastingst (vismaz uz trim stundām).
Kad “desas” sastingušas, izņemam tās no saldētavas, sagriežam gabaliņos un liekam vārīties tēju.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.