Korejiešu stila gurķi, kurus es gatavoju ziemai katru gadu (ļoti garšīgi, mēreni pikanti un ļoti kraukšķīgi)
Sastāvdaļas:(Iznāk 3 burkas pa 720 g)
- Gurķi - 1,5 kg
- Burkāni - 400 g
- Ķiploki - 6 daiviņas
- Sāls - 40 g
- Cukurs - 75 g
- augu eļļa - 75 ml
- Etiķis - 9% - 75 ml
- Garšvielas korejiešu burkāniem - 15 g
Pagatavošana:
Šai receptei izmantoju mazos gurķus. Gurķus patur ūdenī 2 stundas, lai tie kļūst cieti un kraukšķīgi. Gurķiem no abām pusēm nogriež galus un tad sagriežu kubiņos. Gurķi salātos izskatīsies skaisti, ja izmantosi speciālu nazi dārzeņu griešanai.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5157/conversions/postPhoto.jpg)
Ja jums ir lieli gurķi, labāk ir izņemt sēklas. Sasmalcinātos gurķus es ievietoju dziļā bļodā. Un tā es sagriezu 1,5 kg.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5156/conversions/postPhoto.jpg)
Burkānus var sagriezt plānās sloksnēs vai sarīvēt burkānus uz rupjās rīves.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5155/conversions/postPhoto.jpg)
Smalki sagrieziet 6 ķiploka daiviņas un pievienojiet traukā ar dārzeņiem.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5154/conversions/postPhoto.jpg)
Burkāniem pievienoju 40 g sāls, 75 g cukura, 75 ml augu eļļas, 75 ml 9% etiķa un 15 g garšvielu.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5153/conversions/postPhoto.jpg)
Maisa, līdz sāls un cukurs ir pilnībā izšķīdusi.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5152/conversions/postPhoto.jpg)
Pārklāju ar pārtikas plēvi un atstāju salātus istabas temperatūrā marinēties uz 2-3 stundām, kuru laikā gurķi dos sulu.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5151/conversions/postPhoto.jpg)
Pēc 3 stundām apmaisam dārzeņus.
Tad salātus liekam tīrās, sterilizētās burkās. Saliekam salātus burkās, un uzlej dārzeņu marinādi.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5150/conversions/postPhoto.jpg)
Burkas pārklāju ar tīriem vākiem un lieku katliņā sterilizēties Katliņā ieleju siltu ūdeni. Un tiklīdz ūdens vārās, es sterilizēju 800 g burkas 15 minūtes, bet litru burkas 20 minūtes.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5148/conversions/postPhoto.jpg)
Izņemu un aizskrūvēju vākus. Apgriežu burciņas ar vākiem, pārklāju ar segu un atstāju nostāvēties, līdz pilnībā atdziest. Burkas glabāju skapī istabas temperatūrā.
![](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/5149/conversions/postPhoto.jpg)
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!