Korejiešu stila gurķi, kurus es gatavoju ziemai katru gadu (ļoti garšīgi, mēreni pikanti un ļoti kraukšķīgi)
Receptes

Korejiešu stila gurķi, kurus es gatavoju ziemai katru gadu (ļoti garšīgi, mēreni pikanti un ļoti kraukšķīgi)

Sastāvdaļas:(Iznāk 3 burkas pa 720 g)

  • Gurķi - 1,5 kg
  • Burkāni - 400 g
  • Ķiploki - 6 daiviņas
  • Sāls - 40 g
  • Cukurs - 75 g
  • augu eļļa - 75 ml
  • Etiķis - 9% - 75 ml
  • Garšvielas korejiešu burkāniem - 15 g

Pagatavošana:

Šai receptei izmantoju mazos gurķus. Gurķus patur ūdenī 2 stundas, lai tie kļūst cieti un kraukšķīgi. Gurķiem no abām pusēm nogriež galus un tad sagriežu kubiņos. Gurķi salātos izskatīsies skaisti, ja izmantosi speciālu nazi dārzeņu griešanai.

Ja jums ir lieli gurķi, labāk ir izņemt sēklas. Sasmalcinātos gurķus es ievietoju dziļā bļodā. Un tā es sagriezu 1,5 kg.

Burkānus var sagriezt plānās sloksnēs vai sarīvēt burkānus uz rupjās rīves.

Smalki sagrieziet 6 ķiploka daiviņas un pievienojiet traukā ar dārzeņiem.

Burkāniem pievienoju 40 g sāls, 75 g cukura, 75 ml augu eļļas, 75 ml 9% etiķa un 15 g garšvielu.

Maisa, līdz sāls un cukurs ir pilnībā izšķīdusi.

Pārklāju ar pārtikas plēvi un atstāju salātus istabas temperatūrā marinēties uz 2-3 stundām, kuru laikā gurķi dos sulu.

Pēc 3 stundām apmaisam dārzeņus.

Tad salātus liekam tīrās, sterilizētās burkās. Saliekam salātus burkās, un uzlej dārzeņu marinādi.

Burkas pārklāju ar tīriem vākiem un lieku katliņā sterilizēties Katliņā ieleju siltu ūdeni. Un tiklīdz ūdens vārās, es sterilizēju 800 g burkas 15 minūtes, bet litru burkas 20 minūtes.

Izņemu un aizskrūvēju vākus. Apgriežu burciņas ar vākiem, pārklāju ar segu un atstāju nostāvēties, līdz pilnībā atdziest. Burkas glabāju skapī istabas temperatūrā.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt