Kečups “MAIGAIS”
Receptes

Kečups “MAIGAIS”

Kečups “Maigais” – tāds gardums, pirkstiņus vien aplaizīsi!

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 kg tomātu (ja ir, tad labāk plūmju tomātus)
  • 6 lieli sīpoli
  • 0,5 kg skābu ābolu
  • 3 sarkanie saldie pipari
  • 2 asie pipari (es lieku 1/3 daļu no pipara, man asuma pietiek)
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 10 graudiņi melno vai smaržīgo piparu
  • 10 lauru lapas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote maltu piparu
  • 300 g cukura
  • 70 g 9% etiķa

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus, ābolus, saldos piparus sagriezt četrās daļās. Pielikt sagrieztas ķiploka daiviņas, aso piparu, sagrieztu četrās daļās (ja vēlaties, lai kečups būtu asāks, atstājiet sēklas, ja nē, sēklas izņemiet), sīpolu sagriezt lielos gabalos.
  • Pielikt piparu graudiņus, lauru lapas, kanēli, maltos piparus, sāli un cukuru.
  • Visu rūpīgi samaisiet. Likt uz uguns. Kolīdz katla saturs sāk burbuļot, samazināt uguni un vārīt 1,5 stundas, ik pa brīdim apmaisot.
  • Pieliet 70 g etiķa un karsēt vēl 30 minūtes. Uguni izslēgt.
  • Masu sablendēt.
  • Praktiski gatavo kečupu likt uz uguns, uzvārīt un saliet izkarsētās burkās.
  • Aizskrūvēt, apgriezt ar vākiem uz leju, ietīt segā un atdzesēt.
  • No vienas porcijas sanāk 3 litri kečupa.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt