Katru rītu pa šim pīrāga gabaliņam un viduklis būs 60cm! Ne miltu, ne cukura!
Kuram gan negaršo saldumi? Diemžēl, tieši saldie ēdieni veicina liekā svara veidošanos, taču mumsjums ir pataupīta īpaša pīrāga recepte.
Auzu pārslu putra ir 80 kcal uz 100 gramiem produkta (vārīta ūdenī, protams). Turklāt tā ir ārkārtīgi veselīga organismam un veicina notievēšanu. Tieši tādu pašu efektu var panākt, gatavojot no tās nevis biezputru, bet gan pilnvērtīgu pīrāgu.
Auzu pārslu pīrāgs – tas ir tas, kas nepieciešams slaidam viduklim. Nepietiek ar to, ka tas aizstāj garlaicīgās brokastis, tas ir arī ļoti garšīgs. Iesakām jums izmantot pāris karotes dabīgā kakao, lai panāktu ideālu garšu, bet tas ir pēc vēlmes.
Sastāvdaļas:
- Auzu pārslas - 200 grami
- Biezpiens 200 - grami
- Kefīrs - 250 ml
- Ola - 1 gab.
- Rozīnes - 50 grami
- Žāvētas aprikozes - 50 grami
- Valrieksti pēc garšas
- Soda - ¼ tējkarote
- Etiķis - 1 ēdamkarote
Pagatavošana:
- Aplejiet auzu pārslas ar kefīru. Tajā pašā bļodā saspiediet biezpienu un samaisiet visu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam maisījumam pievienojiet olu, sakuliet to, pievienojiet sodu, etiķi, un pēc tam lieciet putru uz 20 minūtēm uzrūgt.
- Kamēr maisījums rūgst, izmērcējiet žāvētos augļus un tos sagrieziet. Sasmalciniet riekstus un samaisiet tos ar žāvētajiem augļiem.
- Samaisiet auzu mīklu kopā ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, pēc tam ielejiet to formā, kurā ieklāts cepamais papīrs no visām pusēm. Cepiet 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
- Sagaidiet, līdz pīrāgs ir pilnībā atdzisis. Labāk to ēst nākamajā dienā, kad tas nedaudz sastings.
- Rieksti un jebkuri žāvētie augļi it kā burtiski būtu paredzēti šim biezputras pīrāgam. Aplejiet pīrāga gabaliņu ar medu, lai tas kļūtu nedaudz saldāks, un ķerieties pie tējas dzeršanas. Esiet droši, ka auzu pārslas putra nemainās no tās pagatavošanas veida, bet pīrāgs ir tā vērts. Jums un jūsu draugiem noteikti tas garšos.
Lai labi garšo!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!