Pikantās bietes ziemai – gatavoju katru gadu!
Receptes

Pikantās bietes ziemai – gatavoju katru gadu!

Garšīgākas neesmu ēdusi!

SASTĀVDAĻAS:

  • Bietes – 2 kg
  • Tomāti – 750 g
  • Sīpoli – 250 g
  • Saldie pipari – 250 g
  • Ķiploki – 100 g
  • Cukurs – 100 g
  • Sāls – 30 g
  • 9% etiķis – 75 ml
  • Augu eļļa – 250 ml

PAGATAVOŠANA:

  • Bietes sarīvējam, tomātus sagriežam ripās, piparus un sīpolus pusgredzenos, ķiploku izspiežam ķiploku spiedē.
  • Liekam sīpolus karstā eļļā un mazliet pasutinām, tad pievienojam tomātus un sutinām vēl 5 minūtes.
  • Pieliekam piparus un bietes, turpinām karsēt.
  • Pielejam etiķi, samaisām, pieliekam sāli un cukuru.
  • Sautējam masu 40 minūtes.
  • Tad pieliekam ķiploku, vēlreiz samaisām un liekam izkarsētās burkās. Aizskrūvējam, apgāžam ar vākiem uz leju un sasedzam lai atdziest.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt