Šī recepte ir izturējusi laika pārbaudi. To savā laikā gatavoja jau mūsu mammas. Gurķīši izdodas neaprakstāmi garšīgi!
SASTĀVDAĻAS:
Gurķi – 5 kg
Ķiploki – 10 daiviņas
Smaržīgie pipari graudiņos – 10 gab
Dilles - viens zariņš uz burku
Ķiršu lapas – 5 gab
Etiķis – 150 ml
Sāls – 2 ēdamkarotes
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Sinepju graudiņi – 6 gab uz burku
Upeņu lapas – 5 gab
Ūdens – 5 glāzes
Lauru lapas – 1 gab uz burku
PAGATAVOŠANA:
Pats galvenais gurķu marinēšanā – iemērkt tos aukstā ūdenī uz 3 – 4 stundām.
Pēc tam tos rūpīgi nomazgājam, nogriežam galiņus, pavisam mazliet. Tīrās, 700 ml burkās, liekam: dilles, dažas daiviņas ķiploka, dažas ķiršu un upeņu lapas, lauru lapu, dažus smaržīgā pipara graudiņus, sinepju graudiņus, tad blīvi saliekam gurķus.
Gatavojam marinādi. Lejam katlā ūdeni, pieliekam sāli, cukuru. Kad ūdens uzvārījies, pielejam etiķi. Kad marināde uzvārījusies, lejam uz gurķiem, sterilizējam 15 minūtes, aizskrūvējam burkas, apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā, atdzesējam.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.