Gatavojam dārzeņu asorti ziemai – ar degvīnu un bez sterilizācijas.
Receptes

Gatavojam dārzeņu asorti ziemai – ar degvīnu un bez sterilizācijas.

Ļoti garšīgi. Iesaku!

SASTĀVDAĻAS:

  • Gurķi, tomāti, kabači – tik, cik var ielikt trīslitru burkā
  • 50 ml degvīna
  • 4 – 5 daiviņas ķiploka
  • 50 ml 9% etiķa
  • 6 lauru lapas
  • 4 krustnagliņas
  • 4 graudiņi smaržīgo piparu
  • 4 graudiņi melno piparu
  • 2 ķiršu lapas
  • 2 mārrutka lapas
  • Zariņš diļļu
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote koriandra

PAGATAVOŠANA:

  • Sterilizētās burkās likt pusi no visām garšvielām, ķiplokus sagriezt 3 – 4 daļās, tad nomazgātus, nosusinātus dārzeņus. Pa virsu gurķiem un tomātiem likt kabačus un atlikušās garšvielas.
  • Lejam burkā vārošu ūdeni, pa virsu liekot sterilizētus vāciņus, atstājam uz desmit minūtēm, tad ūdeni nolejam katliņā.
  • Ūdenim pievienojam cukuru, sāli un uzvārām, tad pielejam etiķi un degvīnu, vēlreiz uzvārām un pārlejam dārzeņiem. Aizvalcējam burkas . Apgāžam ar vāciņiem uz leju, ietinam segā un atstājam līdz nākamajai dienai.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt