Šī ievārījuma aromātu nav iespējams aprakstīt! Noteikti izmēģiniet!
SASTĀVDAĻAS:
bumbieri – 1 kg
apelsīns – 1 gab
cukurs – 500 – 600 g
PAGATAVOŠANA:
Augļus rūpīgi nomazgājam tekošā ūdenī. Apelsīnu aplejam ar verdošu ūdeni, lai noskalotu visas vielas, ar kurām tas ir apstrādāts pirms transportēšanas. Visu sagriežam gabaliņos. Ja apelsīnam ir sēkliņas, tās jāizņem.
Liekam sagrieztos augļus katliņā, vēlams ar biezu pamatni.
Pieberam cukuru, samaisām ar koka lāpstiņu. Atstājam uz 15 – 20 minūtēm.
Liekam uz uguns un uzvārām. Tad karsējam uz mazas uguns, līdz sāk izdalīties sula. Vārām 10 minūtes. Tad noņemam no uguns un atstājam atdzist uz 8 – 10 stundām (atkarīgs no porcijas lieluma). Mans ievārījums pilnībā bija atdzisis jau pēc 4 stundām. Tad uzvāriet to un vāriet 10 minūtes.
Gatavo ievārījumu liekam izkarsētās burkās un uzskrūvējam vākus. Ietinam segā un ļaujam pilnībā atdzist.
Nākamajā dienā noglabājam pieliekamajā vai pagrabā.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.