Kurkuma labvēlīgā ietekme uz cilvēka organismu ir pierādīta vairākos pētījumos. Kurkuma sastāvā ir aktīvā viela kurkumīns, kas samazina iekaisumu un palīdz dažādu gremošanas traucējumu gadījumā. Pētnieki uzskata, ka kurkumīns ir spējīgs dziedēt pat vēzi. Tam piemīt arī pretiekaisuma un antibakteriālas īpašības, kas palīdz cīnīties arī pret baktēriju izraisītām slimībām.
Pētījumos pierādījies, ka smaga iekaisuma gadījumā kurkumīns palīdz šūnām izdzīvot. Kurkumīns arī aizsargā cilvēka DNS, tas labvēlīgi var ietekmēt vairāk kā 700 cilvēka gēnus un ārstē vairāk kā 160 slimības. Pretiekaisuma īpašības palīdz cīnīties pat pret osteoartrītu.
Zinātnieki apstiprina, ka kurkuma labvēlīgās īpašības palīdz ārstēt arī elpošanas sistēmas, nieru slimības, kā arī autoimūnus traucējumus un neiroloģiska rakstura problēmas. Kurkumas sastāvā ir arī turmerons, kas palīdz cīnīties arī pret Alcheimera slimību, pastiprinot smadzeņu darbību un atjaunojot smadzeņu šūnas.
Kurkumas pretiekaisuma īpašības palīdz arī pret tādiem vēža veidiem kā kuņģa, krūšu, plaušu, aknu un resnās zarnas vēzis. Tiek uzskatīts, ka tas palīdz pat labāk nekā ķīmijterapija, jo tas neietekmē veselās organisma šūnas, taču iznīcina ļaundabīgās.
Vislabāk kurkuma organismam var palīdzēt savienojumā ar medu. Šādā kombinācijā tā var iznīcināt visdažādākās baktērijas. Lūk, kā pagatavot šo brīnumlīdzekli.