Aveņu pīrāgs. Gadsimta recepte!
Receptes

Aveņu pīrāgs. Gadsimta recepte!

Šī ir vislabākā recepte!

SASTĀVDAĻAS:

  • Milti – 200 g
  • 1 citrons
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • Cukurs – 125 g
  • Sāls pēc garšas
  • Piens – 100 ml (tauku saturs 1,5% ) un 5 ēdamkarotes mīklai
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • Vājpiena biezpiens - 125 g
  • Svaigas (vai saldētas) avenes – 325 g
  • Kartupeļu ciete – 1 ēdamkarote
  • Skābais krējums – 175 g
  • Olas – 3 gab
  • Pūdercukurs pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Citronu apliet ar vārošu ūdeni, rūpīgi nosusināt un mizu sarīvēt uz smalkās rīves.
  • Miltus samaisīt ar cepamo pulveri, 50 g cukura, šķipsniņu sāls un citrona mizu.
  • Tad pievienot 5 karotes piena, augu eļļu un biezpienu.
  • Visu sajaukt ar mikseri, līdz veidojas viendabīga mīkla.
  • Likt mīklu uz galda, kas nobārstīts ar miltiem un izrullēt apli 28 cm diametrā.
  • Iesmērēt formu ar augu eļļu, izbārstīt ar miltiem.
  • Likt mīklu formā, lai veidotos maliņas apmēram 2 cm.
  • Avenes sajaukt ar kartupeļu cieti un likt pa virsu mīklai.
  • Sajaukt krējumu, cukuru, olas un pienu.
  • Liet maisījumu pa virsu ogām.
  • Cept 180 grādu temperatūrā 25 – 30 minūtes.
  • Gatavo pīrāgu izņem no krāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt