‘’Riekstiņi” no bērnības. Ļoti gards kārums
Receptes

‘’Riekstiņi” no bērnības. Ļoti gards kārums

Vai atceraties šos brīnišķīgos cepumiņus no savas bērnības? Nezinu, kā jūsmājās, bet mēs tos cepām tikai uz svētkiem. Un tas bija pats iecienītākais kārums!

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 gl miltu (240ml)
  • 3 olas
  • 200 g sviesta
  • ¾ gl cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 – 2 kārbas vārīta iebiezinātā piena

PAGATAVOŠANA:

  • Sviestu izkausēt un atdzesēt.
  • Olas saputot ar cukuru, pievienot sviestu, miltus, cepamo pulveri un sāli.
  • Samīcīt mīklu. Tai jābūt tādai, ka var ņemt nelielus gabaliņu rokās.
  • Likt nelielus mīklas gabaliņus (var ar tējkaroti) iepriekš sasildītās formiņās.
  • Cept, līdz kļūst zeltainas.
  • Nogriezt lieko mīklu, atdzesēt, izņemt no formiņām.
  • Katru pusīti pildīt ar iebiezināto pienu, un savienot kopā.
  • Vidū var likt riekstu, piemēram, grauzdētu valriekstu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt